ff

Sense Special: Yoga Nidra

Wanneer: Vrijdag 9 juni 2023
Tijd: 10.30-12.00
Kosten: € 20
Door: Patricia
Locatie: Studio


Yoga Nidra betekent letterlijk, "slaap van de yogi's". Het is een vorm van yoga die kan worden gebruikt om je zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden op het bereiken van diepere niveaus van bewustzijn.

Yoga nidra is een opzichzelfstaande ontspanningsoefening.

De ontspanning is heel diep, waardoor het een sterk effect heeft op je gevoel van welzijn, maar ook ruimte en helderheid geeft voor heling en inzichten.

In yoga Nidra verlaat je de Waakstaat, ga je door de Droomstaat heen, de Diepe Slaapstaat in, maar blijf je volledig wakker.

Het is een begeleide liggende meditatie die ongeveer een uur duurt. Vooraf eerst wat zachte en eenvoudige houdingen om ontspannen in de liggende positie te komen. Dan word je systematisch meegenomen. Het brengt je naar een diep gevoel van eenheid en een moeiteloze staat van zijn. Je trekt je zintuigen terug naar binnen en je onderzoekt wat er allemaal in je leeft en in jezelf beweegt. Zo om uiteindelijk thuis te komen bij een staat van zijn die jouw basis is. Zodat je je zelf werkelijk kan verwelkomen zoals je bent. Het geeft fysieke, mentale en emotionele ontspanning.

Alles was je nodig hebt is een yogamatje, met eventueel daaroverheen een dichte slaapzak om extra zacht te liggen, een laag hoofdkussen (of plaid om een 'nestje' te maken), een deken en zachte (warme) kleding.

 

Boek nu

 

 

 

Menu
Yogastudio Sense