ff

Workshops

Sense Yoga Weekend 2021 = vol

Datum: vrijdag 17 t/m zondag 19 september 2021

 

Yoga Midweek Retraite ‘Thuiskomen’ in de Ardennen = nog 4 plekjes vrij  

Datum: maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober 2021

Kosten: € 695

Door: Patricia van der Kroft

Aanmelden per email: info@yogstudiosense.nl

Graag nodig ik je uit voor de 5-daagse yogaretraite ‘ Thuiskomen’ in een mooi dorpje in de Belgische Ardennen, net over de grens van Limburg.

Het zullen inspirerende dagen worden met hatha yoga in een pure, rustige vorm onder professionele begeleiding.

Naast praktische yoga-beoefening, meditatie en mantra zingen zijn er workshops yantra schilderen en yoga filosofie. Ook is er voldoende ruimte voor eigen tijd.

Gedurende de retraite zal het geleidelijk steeds rustiger en stiller worden, waardoor je meer en meer kunt thuiskomen bij jezelf. Een paar dagen offline.

Het luxe verblijf staat op een paradijselijke plek met een weergaloos uitzicht: tussen het uitgestrekte Vijlenerbos en de romantische Geul. In de heuvelachtige landschap kun je genieten van romantische vergezichten, rivierdalen en beekjes, boerderijen en oude holle wegen. Een heerlijk landschap om in te vertoeven en te wandelen. Vanuit het huis met hoge grote ramen kijk je uit op dit betoverende landschap. De ruime comfortabele tweepersoonskamers zijn allen voorzien van een eigen badkamer.

De kosten bedragen € 695 per persoon. Dit bedrag is inclusief 4 overnachtingen, alle vegetarische maaltijden, thee/koffie, heerlijke versnaperingen en workshops.

Nadere praktische informatie volgt na inschrijving. Mocht je, voordat je je inschrijft nog vragen hebben, bel dan mij op:

06-55540023 (Patricia)

 

                   

 

SENSE SPECIAL: Restorative Yoga

Datum: zondag 3 oktober 2021

Tijd: 10.00 – 11.00

Kosten: € 15

Door: Jeanet Esser

Restorative Yoga betekent letterlijk ‘herstellende yoga’ of ‘vernieuwende yoga’. Met deze yoga spreek je het zelfherstellende vermogen van het lichaam aan. Dat kan hard nodig zijn na of in een periode van fysieke of geestelijke overbelasting. Je lichaam kan veel meer dan je denkt, alleen moet je het wel de rust en oefening geven die het nodig heeft.

Deze vorm van yoga helpt je op een vriendelijke manier je innerlijke rust te vinden. Dat kan soms confronterend en ongemakkelijk zijn, omdat bijvoorbeeld onverwachte emoties los kunnen komen. Met aandacht voor je ademhaling kan je jezelf door de weerstand heen helpen en loslaten wat je niet meer nodig hebt.

Restorative Yoga is een ontspannende vorm van yoga. Anders dan bij Hatha Yoga wisselen we minder van houdingen en blijf je langer in één houding. In iedere houding ondersteun je je lichaam met kussens, dekens en bolsters. Dit zorgt ervoor dat je in iedere houding volledig kan ontspannen. Dat heeft een herstellend effect op je lichaam.

Neem je eigen yogamat mee

 

SENSE SPECIAL: Sound Bath

Datum: Vrijdag 8 oktober 2021

Tijd: 20.00 -21.15

Kosten: € 20

Door: Kimberley Ardaseer
Sankalpa massages – reiki – klankbeleving

Een Sound Bath is een heerlijk begin van je zondag. Gun jezelf dit moment van ontspanning en verbinding. Een moment om je over te geven aan wat aanwezig is en in het lichaam te zakken.
De woorden Sound Bath ofwel klankbad omschrijven het perfect. Je wordt omringd met trillingen en klanken waardoor je in een diepe ontspanning komt. De klanken en trillingen werken niet alleen op lichamelijk- maar ook op energetisch niveau. Ze ondersteunen bij het harmoniseren van de energie in en rondom het lichaam. Tijdens een Sound Bath wordt gebruik gemaakt van verschillende instrumenten zoals Tibetaanse- en kristallen klankschalen, een oceandrum, een rainstick, Sansula en koshi’s.

Je kunt het Sound Bath gebruiken om in het moment te zijn, te mediteren, of om het ‘drukke leven’ even los te laten. Ook is het Sound Bath een perfect moment om jezelf op te laden of juist om contact te maken met je gevoel of intuïtie. Tijdens het Sound Bath lig je 60-75 minuten op een yogamatje. Het is belangrijk (warme) comfortabele kleding te dragen en te zorgen voor een mat, kussen en een dekentje. Als je comfortabel ligt kan niets de diepe ontspanning nog in de weg staan.

 

SENSE SPECIAL: Yoga Nidra

Datum: Zondag 31 oktober en zondag 14 november 2021

Tijd: 11.15-12.30

Kosten: € 20 per sessie

Gegeven door: Andra Leushuis
Eigenaresse van Yogandra te Schoonhoven

Yoga Nidra betekent letterlijk, ”slaap van de yogi’s”. Het is een vorm van yoga die kan worden gebruikt om je zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden op het bereiken van diepere niveaus van bewustzijn.
Yoga Nidra is een opzichzelfstaande ontspanningsoefening.
De ontspanning is heel diep, waardoor het een sterk effect heeft op je gevoel van welzijn, maar ook ruimte en helderheid geeft voor heling en inzichten.

In yoga Nidra verlaat je de Waakstaat,
ga je door de Droomstaat heen,
de Diepe Slaapstaat in,
maar blijf je volledig wakker.

Tijdens de Yoga Nidra, die ongeveer een uur duurt, wordt je systematisch meegenomen. Het begint met een paar yogahoudingen en ademoefeningen, ga dan op je lekkerste stand liggen, dan volgt de Sankalpa, een hartewens, een korte positieve uitgesproken diepe wens, vervolgens de rondgang door van het bewustzijn, ademstroom en tegenstellingen en tot slot via de visualisatie naar het herhalen van de Sankalpa.

Alles wat je nodig hebt is een zachte ondergrond zoals bijvoorbeeld een yogamat met daaroverheen een dichte slaapzak om extra zacht te liggen, eventueel een lage hoofdkussen, een deken en zachte (warme) kleding.

Iedere keer geeft Andra weer een nieuw thema aan de Yoga Nidra.

Menu
Yogastudio Sense