ff

Online Zwangerschapyoga

Sense Online Zwangerschapsyoga per livestream

 

Waarom zou je kiezen voor online een zwangerschapsyoga cursus?

Online zwangerschapsyoga bij Sense biedt je begeleiding tijdens je zwangerschap, net als live in een studio. De lessen worden in een groepsverband gegeven.

De maximale groepsgrootte is 15 dames.

De kracht van een groep is vooral samen de beleving van de cursus in groepsverband te ervaren.

De online lessen worden gegeven via ZOOM. Net als in een yogastudio komt bij de eerste les een voorstelrondje. De eerste les duurt dan ook (afhankelijk van de groepsgrootte) maximaal 2 uur.

In de periode van de cursus zal een ledengroep aangemaakt worden op Facebook. Heb je geen Facebook, dan wordt een ander medium gebruikt. Dit maakt onderling contact mogelijk. In heel veel tradities is het gebruikelijk dat vrouwen bij elkaar komen. Wij zijn van deze gebruiken wat verwijderd. Uit ervaring geeft een groepsverband een gevoel van delen, gelijkgestemd zijn en gezamenlijk een cursus volgen meer vertrouwen, zekerheid een saamhorigheid.  Vragen kunnen gesteld worden en verhalen kunnen gedeeld worden.

In deze tijd van Corona zal dat je meer energie geven door begripvolle aandacht en uiteindelijk misschien ook wel vriendschappen.

 

De lessen

Het zwanger zijn is een mooie en bijzondere tijd. Het bewust ervaren van de veranderingen van het lichaam en het in contact zijn met jezelf en de baby in je buik is iets geweldigs. De lessen zijn gericht op het soepel en sterk maken van je lichaam, bewust te worden van de werking van de adem door middel van ademtechnieken, diverse yogahoudingen eigen te maken en als voorbereiding op de bevalling.

Je leert de rust en kalmte te vinden in jezelf en je krijgt meer vertrouwen.

De lessen zijn opgebouwd vanuit ervaringsgerichte yogahoudingen en -bewegingen. Je komt meer uit je hoofd en meer in het voelen in Dit moment, in het Nu. Door te leren voelen, kun je tijdens de bevalling houdingen aannemen die op dat moment passen. Als je er kalm van wordt, dan is dat de houding voor dat moment. Je kan niks fout doen, je leert het je zo aangenaam mogelijk te maken.

Je wordt tijdens de les begeleidt om de oefeningen zo uit te voeren, zodat je in de houding kunt ontspannen.

Niet al te veel handboeken zijn er voor nodig, omdat je vanuit gevoel en ervaring de yogahoudingen uitvoert.

Dat is een groot verschil dan een yogahouding nadoen vanaf een video of een boek. Iedereen heeft zijn eigen anatomie en daar wordt rekening mee gehouden.

Tijdens deze online zwangerschapsyoga krijg je handvatten mee om iedere houdingen uit te kunnen voeren binnen jouw lichamelijke grenzen. Blessures komen niet voor!

 

De partnerles

Tijdens de online partnerles zwangerschapsyoga bereid je je samen voor op de bevalling. Je kan online deelnemen met je partner, een familielid, vriendin of iemand anders die jou tijdens de bevalling zal ondersteunen.  In deze les krijgen jullie beiden praktische en toepasbare informatie. Deze les duurt 75 minuten. De reacties zijn altijd positief nadat de partnerles is gevolgd. De lessen bij Sense zijn totaal niet zweverig.

 

De docente

Sinds haar 21e beoefend Patricia Hatha Yoga en meditatie. Zij is gediplomeerd in hatha yoga, chakra yoga, yoga filosofie en zwangerschapsyoga en lid van de Vereniging van Yogadocenten Nederland en Europese Yoga Unie. Hiervoor is minimaal een 500 uur opleiding vereist en jaarlijkse bijscholingen verplicht.

Patricia is een ervaren en erkend gediplomeerde yogadocent met meer dan 10 jaar ervaring met lesgeven in zwangerschapsyoga. Ze past de houdingen toe, welke voor iedere zwangere vrouw geschikt zijn.

Met haar man heeft zij twee prachtige dochters. Mede dankzij yoga heeft zij intens genoten van de zwangerschappen. Deze zwangerschappen en bevallingen waren totaal verschillend en zij heeft yoga goed kunnen toepassen.

Met haar enthousiasme, kennis en ervaring kan zij mensen laten ervaren wat hatha yoga met je kan doen tijdens de zwangerschap en bevalling.

 

Startdatum cursus: vrijdag 8 januari t/m vrijdag 12 maart 2021 (muv 28 februari 2021)

Tijd: 11.00 – 12.00

Vanaf wanneer starten : tussen 20 en 30 weken zwangerschap

Kosten: € 150

Duur: 1e les van maximaal 2 uur, daarna 6 lessen van 60 minuten en 1 partnerles van 1,5 uur minuten.

 

Aanmelden via Momoyoga

 

Wil je liever online privélessen volgen, zie hieronder de volgende mogelijkheden:

  1. In deze les wordt er aandacht gegeven aan de ademtechniek, houdingen, perstechniek en massage met of zonder partner. Dit is een greep uit de volledige cursus.

Kosten: €60

Duur : 75 minuten;

2.    Totaal 2 lessen, waaronder 1 les alleen voor de zwangere welke persoonlijk wordt afgestemd. Dit is een volledige les met           losmaak- en ontspanningsoefeningen voor tijdens de zwangerschap. Les 2 met partner is voor het deel met de praktische info voor tijdens de bevalling inclusief massage.

Kosten: €150

Duur: 2,5 uur

 

 

Menu
Yogastudio Sense