ff

Famillieopstellingen

 

3-daagse workshop Familie- en Innerlijk Kind opstellingen

 

Wanneer: zondag 29 oktober, 2 en 19 november 2023
Tijd: 10.00 – 13.00 uur
Docent: Tineke van der Stelt
Kosten: € 195 – opsteller | € 95 - representant
Locatie: Yogastudio Sense

 

‘Kijken waar het knelt en weer opnieuw kan stromen.’

Bij Familieopstellingen ontdek je de “knelpunten” en dynamieken in jouw familiesysteem en ervaar je hoe het een en ander doorwerkt in jouw huidige leven.

Meestal gaat het om overlevingsstukken uit jouw familiesysteem en uit je vroegste jeugd. Onverwerkte gevoelens zoals; verdriet, eenzaamheid, onveiligheid, afwijzing, die diep in het onderbewustzijn zijn weggestopt om te kunnen overleven. Je paste je aan om erbij te horen, maar met elke aanpassing leverde je tegelijk een stuk van jouw eigenheid in.

‘Ontdek hoe jij weer jezelf wordt, waar je vastloopt of juist schittert.’

Om “oude stukken achter je te laten” en “nieuwe stukken” van jezelf te ontdekken en maken we vooral gebruik van; familieopstellingen en innerlijk kind werk, maar visualisaties en energiewerk komen ook aan bod.  Je krijgt diverse oefeningen en technieken mee die je ook na de 3-daagse workshop helpen in verbinding met jezelf te zijn en je vandaaruit met anderen te verbinden.

Wie nemen er deel aan een familieopstelling?

Er is een begeleider, een vraagsteller, één of meerdere representanten en evt. een toeschouwer die de werking van het Veld gedurende een opstelling wil ervaren. Een familieopstelling geeft je inzicht in de onbewuste wetmatigheden die van grote invloed zijn binnen elk systeem.

Hoe ziet een familieopstelling eruit?

Een vraagsteller bespreekt kort een vraag of thema met de begeleider. Samen kiezen ze wat er als eerste wordt opgesteld. Bijvoorbeeld; “kies een representant voor jezelf en voor je moeder.”

De vraagsteller stelt ze letterlijk op in de ruimte. De begeleider bevraagd de representanten, vaak worden er verplaatsingen uitgevoerd en meestal worden er gedurende de opstelling nog meer representanten bijgehaald. Een representant vertegenwoordigd meestal een persoon, maar kan ook staan voor een abstract begrip; angst, belemmering, hoofdpijn, woede, etc. Aan de hand van de feiten uit de familie, en de feedback van de representanten worden knelpunten zichtbaar. Meestal komen er emoties los en wordt er helderheid gecreeërd door te benoemen en zichtbaar te maken wat er speelt. Ook wordt via het uitspreken van zinnen en de nodige verplaatsingen, de systematische ordening  waar mogelijk hersteld.

Veilige omgeving

De groep bestaat uit max. 6 deelnemers die vragen willen inbrengen en daarnaast is er plaats voor 3 deelnemers die alleen willen representeren. Elke vraagsteller krijgt een familieopstelling en een innerlijk kind opstelling. Elkaars opstelling meebeleven geeft een verdieping en verrijking aan jouw eigen proces. Je hoeft geen ervaring te hebben met opstellingen.

Over Tineke van der Stelt

Tineke zal deze 3-daagse workshop begeleiden. Familieopstellingen is voor haar een prachtige methode om de beweging van overleven naar leven mogelijk te maken.

Tineke volgde onder andere een tweejarige Healing-opleiding, nam deel aan retraites en satsangs, deed Lichaamswerk en tweemaal een Ahayuasca-ceremonie. A Course In Miracles en The Work van Byron Katie hebben haar ook enorm geïnspireerd. Al die verschillende bronnen heeft zij nodig gehad om haar ego patronen te herkennen en te ontrafelen en meer te voelen wat er in haar leeft. Op het moment dat zij bij Indra Torsten Preiss kennismaakte met familieopstellingen en Innerlijk kind werk kwam voor haar alles samen: werken vanuit het ‘Lege Midden’, zoals dat ook bij Healing gebeurt, het lijfelijk ervaren van emoties, zoals bij Lichaamswerk,  en het gebruiken van de inzichten die uit kennis voortkomen, zoals zij dat ook tegenkwam bij The Work en A Course in Miracles. Bij Familie Opstellingen is de kennis gebaseerd op de systemische wetmatigheden die Bert Hellinger mede ontdekte.

Vanuit eigen ervaring weet zij hoe spannend het kan voelen om naar (oude) overlevingspatronen te kijken. Soms is daar moed voor nodig. Als begeleider voelt zij juist op die momenten het veld van onvoorwaardelijke liefde heel sterk. Het veld waarin alles er mag zijn zoals het is.  Vanuit dat vertrouwen zal zij jou begeleiden.

Als je nog vragen hebt mail gerust naar;  tineke@familieopstellingenculemborg.nl 

of kijk voor meer informatie op www.familieopstellingenculemborg.nl

 

 

Menu
Yogastudio Sense